Gedenkplekken voor Robin

Gedenkplekken voor Robin

Het verlies van onze leerling Robin geeft ons veel verdriet en pijn. Het bezoeken van een gedenkplek kan helpen om dit verlies een plekje te geven.

Doordat de school niet toegankelijk is kunnen we geen plek voor onze leerlingen, hun ouders en onze vrienden maken in de school. Daarom hebben we er voor gekozen om op twee plekken ruimte te creëren voor het gedenken van het leven van Robin.

Eén plek is te vinden in de schooltuin. Hier hebben we in een half open schuurtje een ruimte gemaakt waar je even naar toe kunt gaan om stil te staan, een kaarsje te branden en/of iets neer te leggen in herinnering aan deze mooie kerel. Deze plek is te bereiken door voor de school door te lopen naar de fietsenstalling. Daarachter ligt de schooltuin. Links, aan het begin van het grasveldje, vindt u de gedenkplek. Deze plek is open tussen 09.00 en 15.00 uur.

Ook hebben we digitaal een herinnerings-plek ingericht in de vorm van een eigen site in het programma Memori. Hier kunt u virtueel een kaarsje branden, een foto of een filmpje plaatsen, een herinnering, een bemoediging, een gedicht of een andere digitale bijdrage plaatsen. Alle reacties kunnen we na een tijdje laten printen in een mooi boek, waarvan we er eentje aan de ouders van Robin willen geven. Door te klikken op deze link krijgt u toegang tot de site: 

https://www.memori.nl/gedenkplaats/robin-methorst/

We hopen dat we op deze manier toch kunnen helpen om het verdriet te verwerken door een bezoekje aan de gedenkplek in de tuin en/of door een bezoekje aan de site, waar u alle bijdragen die geplaatst zijn kun bekijken en waar, hopen we, u zelf ook iets aan kunt toevoegen.