Nieuw gebouw bevalt vso-leerlingen van De Blink uitstekend

Op vrijdag 27 augustus opende De Blink in Veenendaal haar nieuwe locatie voor de leerlingen in voortgezet speciaal onderwijs (vso). Er is reikhalzend naar deze nieuwe plek aan de Sterke Arm 2a in Veenendaal uitgekeken. Hoe bevalt het vso-leerlingen en medewerkers twee weken later?

Een eigen plekje

Het schoolgebouw van De Blink aan de David Tenierslaan barstte vorig schooljaar uit haar voegen. Steeds meer leerlingen wisten de school te vinden. Meerdere groepen konden vorige jaren niet terecht in de eigen school, maar moesten naar leegstaande klaslokalen in andere scholen uitwijken. Directeur Margo van Berlo: “Het is natuurlijk fijn dat dat kon, maar het is nog fijner om alle so-leerlingen weer op één locatie te zien. Voor het vso is het fijn dat ze een eigen plek hebben, een eigen middelbare school”.

We zitten hier goed!

Ook de leerlingen zijn enthousiast. Op de vraag wat ze na twee weken nu het fijnst vinden aan de locatie aan de Sterke Arm zegt Isa: “Ik ben zo blij dat je me overgehaald hebt om hier te komen, dit is echt de leukste school in Nederland”. En collega Janette, reageert na twee weken met: “Laten we beginnen met samen te kijken naar alles wat goed gaat, want het is echt verbazend wat we in zo'n korte tijd met elkaar hebben neergezet, het is alsof we hier al jaren zitten”. Voorlopig zitten we dus goed aan de Sterke Arm!